Optimering

Optimering av en webbplats är i de flesta fall en förutsättning för att få besökare som tar del av innehållet. Ett innehåll som kan vara kommersiellt eller bara ett innehåll som man vill att läsaren skall ta till sig.
Två delar förknippar man med en optimering dels, on page optimeringen och off page optimering. Den förstnämnda gäller åtgärder på själva webbplatsen den sistnämnda det som ligger utanför webbplatsen.
För åtgärder utanför webbplatsen är det länkar som gäller. Länkar av olika dignitet och sorter som exempelvis köpta länkar. Den typen av länkar som eftersträvas i slutändan är de sk spontana länkarna. Länkar som helt enkelt folk lägger upp för att de tycker webbplatsen är intressant så att de frivilligt länkar dit utan påverkan. Den typen av länkar är i allmänhet det svåraste att få.
Återstår då att vid en aktiv off page optimering att använda sig av naturliga eller köpta länkar. Även om den sistnämnda gruppen kan ge upphov till en viss konfikt med Google.
Tyvärr så räcker inte alltid en bra, intressant och informativ sida. Den måste marknadsföras på något sätt också.

Andra | Naturliga inlänkar |