Tid

Klockor är ett fenomen som gäckar de flesta. Hur kommer det sig att vi människor är så slaviskt beroende av denna lilla manick. Oavsett om vi talar om armbandsur eller väggklockor, beroendet är lika stort ändå. Vissa studier visar att en genomsnittlig svensk tittar på klockan 28 gånger per dygn. Om vi då jämför klockor med en drog skulle det vara alarmerande siffror. Nu är inte klockor på något sätt hälsofarliga, tvärtom ger dem oss chans att kunna strukturera upp vår vardag. Om vi dock återgår till siffran att varje människa tittar på klockor 28 gånger per dag. Vi räknar med att varje människa är vaken 16 timmar per dygn, det skulle då innebära att en genomsnittlig svensk tittar på klockor 1,75 gånger i timman. Vad säger det om oss? Antingen att vi är ett stressat folk, eller att vi är väldigt måna om att hålla tiden.