Tennis

För de som saknar kunskap i ämnet, kan det komma som en nyhet, att bordtennis har sitt ursprung i Kina. Första gången ett bordtennisbord som användes var sannolikt i England eller i Indien under första delen av 1800-talet. Det är inte känt med säkerhet om det var i Indien eller i Storbritannien som sporten bordtennis skapades.

En teori är att det var en engelsk major som på grund av det vädret i England, kom upp med idén att spela tennis inomhus. När utrymme inomhus var begränsad, kom han på idén att spela en version på ett köksbord, och då var världens första pingisbord uppfunnit. Namnet var rumtennis och när det ändrades till ping-pong efter vad ljudet av spelet på ett bordtennisbord låter.

Dagens bordtennisbord är inte mycket annorlunda än sin föregångare än ursprunget, men dessa har en reglerad form. En bordtennisbord måste vara exakt 76cm hög, att vara 152,5cm bred och 274cm lång. Bordtennisbord skall utrustas med ett nät precis som i tennis.