Intressant sökord

För att återkoppla till inlägget attraktiva ord finns det en uppsjö av olika ord som SEO-företag försöker placera sina egna sidor högt på.
En del attraktiva och relevanta, en del kanske inte fullt så gångbara. Inom optimeringsbranschen, som jag själv tillhör, anses vissa ord mer värda än andra. För egen del försöker jag optimera på orden sökmotoroptimering och internetmarknadsföring med hyfsat bra framgång.
Andra ord som brukar förekomma är sökmarknadsföring, sökmotorpositionering och en uppsjö olika ord till. Frågan man kan ställa sig är. Hur ofta använder en tilltänkt kund de orden när de letar efter ett optimeringsföretag?
Att det förekommer en hel del sökningar på orden kan man ta rätt på via bla Jomla. Frågan är bara om det är kunder som använder orden eller SEO-företag som vill kontrollera sina placeringar.
Men visst kan det ge kunder, ordet sökmotorsoptimering har gett mig själv några kunder. Intressant är att sidan det gäller är en ordlista över de vanligaste orden inom optimeringsområdet.