Stegteknik

I dessa tider i jakt på kalorier och olika metoder att hålla sig i trim. Förvånas man inte över den tekniska utvecklingen av en del produkter. Förr i tiden, för länge sedan, mäta man avstånd under en motionsrunda eller vanlig promenad genom att sträckan var känd sedan tidigare. Om inte sträckan var känd kunde man räkna stegen ta upp en liten sten på vart hundrade steg. Det krävdes två saker då för att räkna ut avståndet. Dels att man visst sin normala steglängd sedan att man kom ihåg att räkna. Ja samt att det fanns sten på rätt avstånd, men det gick bra egentligen med vad som helst som var litet.
Nästa steg i utvecklingen var när stegräknarna kom. De håll kontroll på hur många steg man tog och man slapp då stenarena och räkningen.
Den senaste generations stegräknare räknar inte bara steg. Den håller koll på hur många snabba steg som tas, kaloriförbrukningen, hur mycket fett som förbrukas bland en mängd andra funktioner.

Andra | Steg för steg |