Pengar som saknas

Numera går det alldeles utmärkt att få lån med betalningsanmärkningar noterade på sig själv i bankernas register. Åtminstone om det gäller lite mindre belopp och man accepterar en kortare betalningstid än ett vanligt lån. Sedan är räntan något högre än vad ett vanligt lån är. Eller om man nu kan använda termer som vanliga lån. Säkerhet för ett lån verkar komma och gå. Ibland kräver bankerna och låneinstituten höga säkerheter, ibland släpper de iväg pengarna utan någon som helst säkerhet. Tiden och dess anda styr en hel del där. Finanssystemet brukar med regelbundna intervaller krascha då en alltför frikostigt lånepolitik har beviljats. Fast det brukar ju aldrig vara de små låntagarna som har orsakat det hela utan de stora. Men det brukar vara praktiskt att skylla på de små.